Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield
Springfield

Springfield

Our brief: the refurbishment and remodeling of an imposing property to create a luxurious and spacious contemporary family home.

The property underwent considerable renovation and remodeling work, including major structural changes, to significantly increase and upgrade the internal living space. A new rear extension and top floor were added, and the basement was expanded and converted to incorporate a stunning Nicholas Anthony high specification contemporary kitchen complete with bespoke Purr continuous resin flooring.

The internal fit out includes the specially designed, fully sound-proofed Cinema room, complete with the latest high-tech A/V equipment; bespoke joinery is featured throughout the property, integrated cleverly to retain the home’s original character whilst blending seamlessly with modern touches of glass and contemporary art and colour.

A comprehensive state-of-the-art smart-home installation incorporates blind controls for mood lighting and regulates the heating control system. . The basement included a bespoke cinema room fitted out to the very latest specification. The end result is a stunning contemporary and spacious family home that manages to uniquely retain its period character yet is thoroughly modern.

Architect: Brown & Pletts